SVERIGES REGERING, RYSSLAND OCH UKRAINA

Publicerad 2 mars 2022 kl. 12:03

Den nuvarande och förra regeringen, dvs den med Stefan Löven, i Sverige, är de sämsta vi har upplevt. Men vi skall komma ihåg att det är Centerns och Liberalernas fel. De var de som lät dessa regeringar komma fram. En naivitet som gränsar till det otroliga.

 

Nuvarande statminister Magdalena Andersson ville inte kalla en invasion för en invasion, men visst inte hur hon skulle svara så hon fick en fusklapp och sedan säga att de fick ”återkomma.” Försvarsminister Hultqvist skulle ”utreda” alla frågor och gav därför inga raka svar.

 

Det är ett varmt krig som pågår.

 

Det är uppenbart att det är den taktiska situationen i svensk inrikespolitik, som Andersson och Hultqvist förhåller sig till och de förstår inte att det är allvar och vet inte alls hur de skall agera.

 

Våra ryska vänner, kunder och medhjälpare har från börjar varit mer oroliga än någon vi träffat på i Sverige. Ett tagande av Gotland för att kunna göra en kniptång mot Baltikum har funnits med i Rysslands planer hela tiden.

 

Blir det ett varmt krig för oss blir vår regering ett hinder och ej en hjälp. Vi får klara oss utan dem. Problemet är att samtliga partier rustat ner vårt försvar under årtionden. Stig Synnergren som var Lagerkvist & Partners första ordförande skulle vi ha behövt nu. Vilken skillnad. Vi får ändå hoppas att den nuvarande militärledningen kan göra det bästa av situationen.

 

Svenska folkets försvarsvilja tror vi är stor. Precis som Ukrainas. Där står vårt hopp, om inte kärnvapnen faller.

 

Regeringen har nu snabbt bytt fot och skickar krigsmateriel. Vi tror inte det beror på empati eller en politisk vilja. De gör bara en taktisk bedömning. Chockade över vilken support opinionsundersökningarna visar hos den svenska befolkningen för support med Ukraina. Då är det väl bäst att vi hänger med tänker de och är mindre rädda när många andra europeiska länder redan skickat vapen.. Men det är ingen action. Hultqvist vet inte ens när vapnen kommer fram och de är inte av den starkaste kalibern. Snacka inte. Gör saker.

 

Som vanligt får vi titta på och beundra United Kingdom. Som vi brukar säga. Det är många länder som vinner freden. Men när det gäller krislägen och krig, då är England att lita på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *